Доступність посилання

ТОП новини

Савченко: російський суд чекає на політичне рішення


Надія Савченко
Надія Савченко

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко назвала російські суди «такими, що очікують на політичні рішення, а не виконують свою роботу згідно з законом». Про це йдеться у її заяві, оприлюдненій адвокатом Марком Фейгіним.

«22 грудня 2014 року у суді були надані Слідчому комітету РФ докази моєї невинуватості і непричетності до інкримінованого мені злочину, а також заявлений мій статус військовополоненого. За Женевською конвенцією, яку Росія підписувала, забороняється провадити проти мене будь-яку кримінальну справу та проводити слідчі дії», – зазначила Надія Савченко.

Вона також нагадала, що голодуватиме до «дня повернення в Україну або до останнього дня життя в Росії». Надія Савченко зазначила, що дозволила медикам слідчого ізолятора, в якому перебуває, у разі погіршення стану здоровʼя ставити їй крапельниці з глюкозою або давати їй воду з цукром. «Але забороняю застосувати до себе примусове годування через ніс чи через рот. Буду розцінювати це як тортури і чинити спротив», – наголосила вона.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Надію Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

У жовтні московський суд продовжив термін утримання Надії Савченко під вартою до 13 лютого 2015 року.

13 грудня Надія Савченко розпочала голодування.

XS
SM
MD
LG