Доступність посилання

ТОП новини

Російські ЗМІ повідомляють про обмін полоненими на Донбасі


Проросійські сепаратисти на блокпосту у Макіївці, архівне фото
Проросійські сепаратисти на блокпосту у Макіївці, архівне фото

Низка російських засобів інформації повідомила про початок обміну полоненими між українською стороною і проросійськими бойовиками.

Зокрема, за даними «Інтерфаксу», обмін здійснюють на нейтральній території за формулою 150 полонених українських військових на 222 полонених бойовиків.

Як передає російське агентство ТАСС, у пʼятницю вдалося провести обмін лише між українською стороною й угрупованням «ДНР». Із угрупованням «ЛНР», за даними агентства, обмін здійснюватимуть у суботу.

Українська сторона ці повідомлення поки не коментує. Радник голови СБУ Маркіян Лубківський зазначив Радіо Свобода, що не може підтвердити завершення процесу обміну. «Ми перебуваємо у верхній точці цієї надскладної операції. Думаю, зможемо повідомити про її завершення впродовж кількох наступних годин», – сказав він.

Раніше у штабі АТО попросили журналістів «не втручатися» у процес обміну полоненими. Водночас кілька російських журналістів усе-таки присутніпід час обміну: принаймні про факт перебування свого кореспондента на місці події заявило російське агентство «Інтерфакс». Крім того, фотографії з місця виклав у своєму «Твіттері» кореспондент російського телеканалу RT. На фото зокрема видно політика Віктора Медведчука.

XS
SM
MD
LG