Доступність посилання

ТОП новини

У припиненні роботи у Криму систем Visa і MasterCard є позитив – Аксьонов


Припинення роботи у Криму міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard прискорить перехід півострова на російську платіжну систему. Про це заявив Сергій Аксьонов, який називає себе «прем'єром» Криму, повідомляє Крим.Реалії.

За його словами, всі проблеми щодо цього у Криму будуть вирішені до початку туристичного сезону.

«Для туристів у сезон могли бути певні незручності, але санкції нам зараз дають час, щоб ми за ці півроку створили альтернативу. Я впевнений, що у країні є розумні голови, які в змозі цю проблему вирішити. А влада готова надавати цьому сприяння», – сказав Аксьонов в інтерв’ю російському телеканалу НТВ.

За його словами, припинення роботи у Криму платіжних систем Visa і MasterCard не сильно зачепила жителів півострова, оскільки багато з них перейшли на використання карт російських банків. Проблеми, за його словами, відчувають лише приїжджі, які не можуть у банкоматах Криму зняти кошти.

26 грудня дві найбільші у світі платіжні системи – Visa і MasterCard – заявили, що припиняють обслуговування клієнтів у Криму. Обидві корпорації, що мають штаб-квартири у США пояснили своє рішення санкціями, запровадженими Вашингтоном внаслідок агресії Росії проти України.

19 грудня у Вашингтоні запровадили нові санкції, які стосуються Криму. Обмежувальні заходи, серед іншого, забороняють «експорт, реекспорт, продаж або поставки (прямо чи опосередковано) будь-яких товарів, послуг чи технологій зі США або особою США, де б вона перебувала, у Крим».

У пʼятницю Україна анонсувала припинення залізничного й автобусного сполучення материкової України з Кримом.

XS
SM
MD
LG