Доступність посилання

ТОП новини

Транспортне сполучення з Кримом припинене тимчасово – РНБО


Транспортне сполучення з Кримом припинене тимчасово, щоб запобігти проникненню на материкову Україну диверсантів під виглядом мирних жителів. Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко у суботу, 27 грудня, під час брифінгу у Києві.

«Зараз практично кожен день десь відбуваються диверсії. Тому було ухвалено рішення для посилення контролю та убезпечення громадян від диверсійних груп. Цей захід є тимчасовим. Тому просимо з розумінням до цього поставитися», – зазначив Лисенко.

У п’ятницю «Укрзалізниця» повідомила, що з 27 грудня з метою гарантування безпеки руху обмежує маршрут прямування поїздів кримського напрямку станціями Новоолексіївка і Херсон.

А Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті з 26 грудня припинила автобусне сполучення материкової України з Кримом. Це пояснюють питаннями безпеки пасажирів.

16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя незаконно відбувся так званий «референдум» про статус півострова, що стало приводом для Росії заявити про включення Криму до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія вчинила спробу анексувати Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає, але доказів своїм словам не надає.

XS
SM
MD
LG