Доступність посилання

ТОП новини

Обама вітає формальне закінчення війни США в Афганістані


Барак Обама
Барак Обама

Президент США Барак Обама заявив, що найбільш тривала війна в історії США підходить до відповідального завершення після формального закінчення американських бойових операцій в Афганістані.

У своїй заяві Обама привітав проведення 28 грудня церемонії в Кабулі з нагоди закінчення мандату ООН Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані.

У Кабулі пройшла церемонія, яка присвячена формальному завершенню бойової місії в Афганістані США, військові яких складали значну більшість міжнародних сил, і НАТО, під командуванням якої діяли ці сили.

Командувач Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF) в Афганістані генерал Джон Кемпбелл згорнув біло-зелений прапор ISAF і розгорнув прапор нової місії, яка полягатиме в наданні допомоги афганським силовим структурам, що взяли на себе відповідальність за забезпечення безпеки в країні.

У роботі нової місії, яка називається «Рішуча підтримка», беруть участь 13500 іноземних військових, більшість їх – теж американці.

У 2010 році чисельність військовослужбовців США і їхніх союзників в Афганістані становила 140 тисяч осіб. В операції брали участь і кілька десятків офіцерів із України.

Військова операція, проведена Міжнародними силами сприяння безпеці, почалася після терактів 11 вересня 2001 року у Вашингтоні і Нью-Йорку.

XS
SM
MD
LG