Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада ухвалила закон про скасування низки соціальних пільг


Верховна Рада ухвалила закон щодо скасування низки соціальних пільг. За відповідний законопроект «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» проголосували 256 народних депутатів при необхідних 226.

Законом, зокрема, скасовано низку пільг і виплат окремим категоріям осіб, змінено порядок їх здійснення та переглянуто рівень соціальних гарантій.

Законопроект в парламенті представив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. За його словами, зарплата працівників державних органів та бюджетних установ не має перевищувати сім мінімальних зарплат.

Крім того, законопроект передбачає зменшення чисельності співробітників ГПУ з 20 тисяч до 15 тисяч. Також прем’єр зазначив, що скорочується також штат працівників МВС з 172 тисяч до 152, проте, Яценюк зауважив, що фінансування структури МВС залишиться таким, як це передбачено в проекті держбюджету на 2015 рік.

Як зазначається у пояснювальній записці до закону, прийняття документу обумовлено необхідністю економного та раціонального використання державних коштів.

25 грудня народні депутати повернули на доопрацювання урядовий законопроект №1577 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України», який передбачає оптимізацію низки пільг.

XS
SM
MD
LG