Доступність посилання

ТОП новини

Росія запроваджує новий режим для українських мігрантів


Костянтин Ромодановський
Костянтин Ромодановський

З 1 січня Росія запровадить нову систему дозвільних документів на роботу для українських мігрантів, повідомив керівник російської Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський.

За його словами, українські громадяни поки що в’їжджатимуть в Росію за внутрішніми паспортами, але з нового року запроваджується інша система дозвільних документів на роботу. Тепер українські громадяни в загальному порядку повинні будуть отримувати патенти для роботи у фізичних і юридичних осіб, додав Ромодановський.

Як пояснив глава ФМС Росії, на сьогоднішній момент для всіх безвізових мігрантів встановлене правило, згідно з яким перебувати на території Росії без дозвільних документів (патента на роботу, дозволу на тимчасове проживання й інших) можна не більше трьох місяців протягом 180 днів. І громадяни України, за його словами, не будуть винятком.

У 2014 році, за словами Ромодановського, російська влада, враховуючи ситуацію на сході України, «вкрай ліберально» підходила до громадян цієї країни. При цьому глава ФМС не уточнив, чи буде Росія запроваджувати візовий режим з Україною.

Ромодановський також підтвердив, що з нового року громадяни Таджикистану і Узбекистану в’їжджатимуть в Росію за закордонними паспортами.

Відносини між Україною і Росією загострилися після того, як Москва анексувала український Крим у березні цього року. Крім того, Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі. Ці звинувачення Москва заперечує.

XS
SM
MD
LG