Доступність посилання

ТОП новини

В Україні через снігову негоду запроваджують нові обмеження для транспорту


Міністерство інфраструктури повідомило сьогодні про низку нових обмежень для руху транспорту через складні погодні умови, що виникли в час сильних снігопадів на півдні України.

Зокрема, в Одеській області закрито рух для всього транспорту за напрямками: М-15 Одеса – Рені, М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ, М-16 Одеса – Кучургани, М-28 Одеса – Южний, Р-70 Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші – М-15. На Одещині також закрито для проїзду ділянку автодороги М-05 Київ – Одеса з 320-го по 464-й кілометри. Крім цього, діють обмеження (заборона) руху великовагових та великогабаритних транспортних засобів на всіх напрямках в’їзду та виїзду до/з Одеси.

У Херсонській області, окрім ділянки дороги М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (на Таганрог), зі 177-го по 199-й кілометри, закрито рух на ділянці км 0+000 – км 55+000 автомобільної дороги Р-47 Херсон – Нова Каховка – Генічеськ.

Також закрито рух транспорту всіма автодорогами загального користування, державного та місцевого значення, на Миколаївщині.

У Запорізькій області запроваджено обмеження руху для всіх транспортних засобів дорогою М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, на ділянці км 255+100 – км 340+000 (від Дніпропетровської області до міста Василівка).

Міністерство запевняє, що до ліквідації снігових заметів залучено максимальну кількість дорожніх працівників та техніки.

Окрім цього, через негоду працюють із обмеженнями швартовних операцій та вантажно-розвантажувальних робіт морські порти Білгород-Дністровський, Бердянський, Ізмаїльський, Іллічівський, Одеський, «Октябрьськ», Усть-Дунайський, Херсонський та «Южний». При цьому Маріупольський, Миколаївський, Ренійський, Скадовський морські порти працюють у штатному режимі.

Канали «гирло «Бистре», Бузько-Дніпровсько-лиманський та Херсонський морський закриті для руху суден, повідомляє Міністерство інфраструктури.

Ці заходи діятимуть на час небезпечних умов, пов’язаних із негодою, до її закінчення, про відкриття руху міністерство обіцяє повідомити додатково.

Гідрометцентр прогнозує, що сильні снігопади триватимуть іще протягом ночі.

XS
SM
MD
LG