Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко відвідає Львівщину


Президент представить нового голову облдержадміністрації та зустрінеться з військовими та їх родинами

Львів – У вівторок президент Петро Порошенко з робочою поїздкою побуває на Львівщині, де розташований найбільший військовий полігон країни. Зокрема у Яворові він планує заохотити вояків ключами від нових помешкань. Також у планах глави держави представлення у Львові нового голови обласної держадміністрації.

Зранку Петро Порошенко планує представити нового голову Львівської ОДА Олега Синютку, який до цього обіймав посаду першого заступника міського голови Львова. Ця кандидатура обговорювалась віддавна. Однак міський голова Львова Андрій Садовий, який у 2006 році запросив Синютку на роботу у Львів з Івано-Франківська, заперечував, що його заступник може очолити обласну адміністрацію, давши зрозуміти, що він проти цього призначення. Втім від пропозиції Олег Синютка не відмовився і цього року це вже третій новий очільник області.

Політолог Юрій Шведа позитивно оцінює Олега Синютку, як господарника. Однак у призначенні, каже, є політичний контекст.

«Або це є квота «Самопомочі» і це партійне призначення, або це поза квотою і партії і в такому разіце призначення всупереч «Самопомочі», якщо врахувати, що Садовий не хотів бачити Синютку на цій посаді. Якщо розуміти політичний контекст призначення, то тоді можна знати, з якими місіями прийшов Синютка», – зауважив політолог.

У Львові Олег Синютка асоціюється лише з командою міського голови Андрія Садового, а тому і з партією «Самопоміч». За словами політолога, є розрахунок президента перекласти відповідальність на Львівщині на «Самопоміч», що лише послабить позицію партії Андрія Садового серед населення. Адже хто б не очолив область, на тлі погіршення життя, не матиме підтримки серед людей.

Бійці і їхні родини отримають квартири

Окрім представлення очільника області, президент сьогодні у Яворові вручить ключі від 60 квартир родинам військовослужбовців, які захищають країну на Сході. Це справді велика радість для бійців, різдвяний подарунок. Адже останні шість років будинок був недобудований.

«Весь час була відповідь, що коштів немає. Після революції Гідності, як змінилась влада,я написав три депутатські запити у Міністерство оборони, коли я був народним депутатом. Тоді ще міністр Коваль, потім Гелетейпообіцяли, що до кінця року будинок добудують. Я цьому дуже тішусь, що слова дотримались. Це крапля, родини дуже потребують житла», – розповів колишній нардеп Василь Пазиняк.

Більшість помешкань отримали ті, хто з перших днів воював на Сході. А завершиться поїздка Петра Порошенка на Яворівському полігоні, де волонтери і підприємці представлять бойову техніку, необхідні для армії речі, які вони можуть виробляти і тому сподіваються, що держава купуватиме у вітчизняного виробника. Втім чимало людей таку виставку оцінюють, як «показуху» у кращих традиціях минулого і не розуміють, чому на марно було витрачено пальне, мовляв, краще було одразу доставити танки і БТР у зону бойових дій. Військові пояснили Радіо Свобода, що техніка залишиться у військових частинах Західної України, тому її сюди й привезли. При потребі її перевезуть на Донбас.

Наразі поїздка президента планується. Хоча погодні умови можуть внести своїпевні корективи.

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG