Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ передала рятувальникам на Донбас обладнання для розмінування


ОБСЄ передає Україні обладнання для розмінування
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

ОБСЄ передає Україні обладнання для розмінування

50 бронежилетів четвертого класу та 60 шоломів передала ОБСЄ для українських рятувальників, які проводять роботи з розмінування у зоні конфлікту на Донбасі. Про це розповів координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба.

Окрім того, передали 5 лептопів із програмним забезпеченням для протимінної діяльності.

«По-моєму, зараз вся країна і всі ті, хто хоче їй допомогти, повинні виявляти гнучкість і реагувати швидко та ефективно на всі нові виклики та перетворення. На це націлена робота нашого офісу ОБСЄ, ми готові всіляко допомагати, і доказом цього сьогодні відбувається передача матеріальних речей, які можна побачити і до яких можна торкнутися, тих речей, які потрібні українським рятувальникам», – зазначив він.

Обладнання поїде на Донбас уже завтра, його вистачить для повного забезпечення піротехніків, що там працюють, розповів голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.

За його словами, у містах на Донбасі, звідки відступили сепаратисти, рятувальники знаходять, окрім військових снарядів, ще й міни, замасковані під коробки з-під сигарет та дитячі іграшки.

Наразі, за словами Бочковського, на всій території України працює 550 піротехніків.

XS
SM
MD
LG