Доступність посилання

ТОП новини

Єдність Європи є ключем до розв’язання української кризи – Меркель


Канцлер Німеччини Анґела Меркель уважно слухає президента Росії Володимира Путіна, Нормандія, 6 червня 2014 року
Канцлер Німеччини Анґела Меркель уважно слухає президента Росії Володимира Путіна, Нормандія, 6 червня 2014 року

Єдність Європи назвала ключем до розв’язання української кризи канцлер Німеччини Анґела Меркель, повідомляє DW.

«Ми прагнемо досягнення безпеки в Європі спільно з Росією, а не проти неї», – наголосила вона у передноворічному зверненні.

Як додала Меркель, настільки ж безсумнівним є і те, що «Європа не може визнати і не визнає уявне право сильного, що ігнорує міжнародне право».

У відповідь на дії Москви проти України Європа сповнена рішучості не дозволити себе розколоти, підкреслила німецький канцлер. За її словами, європейці згуртовані і діють спільно, захищаючи свої цінності і світоустрій.

Меркель також вказала на загрозу від радикальної організації «Ісламська держава» і висловила стурбованість зростанням популярності німецького антиісламського руху «Європейці-патріоти проти ісламізації Старого Світу». Канцлер Німеччини зауважила, що її країна і далі допомагатиме біженцям і прийматиме людей, які шукають притулку.

15 січня в Казахстані відбудеться зустріч у «нормандському» форматі. Із Меркель перспективи миру на сході України обговорять президенти Франції Франсуа Олланд, Росії Володимир Путін та України Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG