Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: їздити до Шенгену без віз за біометричним паспортом можна буде після рішення ЄС


©Shutterstock
©Shutterstock

Громадяни України зможуть подорожувати до держав шенгенської зони без віз із використанням «біометричного» паспорта лише після ухвалення Єврокомісією висновку про виконання Україною усіх критеріїв другої фази Плану дій з лібералізації візового режиму, повідомляють у МЗС України.

Крім того, за даними відомства, Рада ЄС і Європарламент мають ухвалити рішення про вилучення України з переліку держав з візовим режимом в’їзду.

«Біометричні» закордонні паспорти українцям почнуть видавати з нового року. Водночас у МЗС зауважують, що паспорти громадянина України для виїзду за кордон, оформлені й видані до 1 січня 2015 року, є чинними протягом строку, на який їх було видано, і замінювати їх на нові «біометричні» немає необхідності.

За даними міграційної служби, «біометричний» паспорт буде виглядати майже так само, як звичайний закордонний паспорт, відмінністю буде електронний чіп, вбудований в обкладинку паспортної книжки, а також спеціальна позначка на обкладинці, яка вказуватиме на присутність цього чіпа.

На чіп записуватиметься інформація про особу власника, яка є на сторінці даних паспорта, а також біометричні дані – оцифрований образ обличчя, оцифрований підпис та відбитки вказівних пальців рук.

XS
SM
MD
LG