Доступність посилання

ТОП новини

«Київенерго», КМДА і низка підприємств підписали угоду про намір економити електроенергію


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Компанія «Київенерго», Київська міська державна адміністрація, а також низка підприємств і торгових центрів столиці підписали меморандум про намір економити електроенергію, щоб запобігти віяловим відімкненням в Києві. Про це повідомляє прес-служба «Київенерго».

У перелік основних заходів, передбачених угодою, входять зниження підписантами споживання електроенергії на 30%, перенесення початку робочого дня на 12:00, зниження навантаження від освітлення, теплових завіс, анімації, зовнішньої та внутрішньої реклами.

Підписанти угоди зазначають, що прийняття і виконання меморандуму столичними підприємствами з високим рівнем енергоспоживання дозволять чітко дотримуватися лімітів з використання електроенергії, знижуючи тим самим загальний дефіцит електроенергії в країні.

Сьогодні міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що в новому році Україна відмовиться від застосування аварійних відімкнень електроенергії.

Напередодні президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів вжити всіх заходів для припинення віялових відключень електроенергії.

З початком зими компанія «Укренерго» почала застосовувати графіки аварійних відімкнень. Компанія «Київенерго» розробила графік відімкнень електроенергії щодо юридичних клієнтів.

Дефіцит вугілля через бойові дії на Донбасі призвів до відсутності на складах ТЕС достатньої кількості палива для виробництва електроенергії.

XS
SM
MD
LG