Доступність посилання

ТОП новини

Важливо вдома не просто чекати, а активно підтримувати синів і чоловіків – мама бійця


Львівські волонтери зустріли Новий рік разом із бійцями

Львів – Львівські волонтери зустріли Новий рік разом з українськими бійцями на Сході. Серед них львів’янка Ірина Дзьоба, яка сьогодні зробить новорічний подарунок синові, оскільки якраз доїде до нього, на місце, де розташована 80 аеромобільна бригада. Про маму, яка підтримала вибір свого сина.

Ірина Дзьоба перед виїздом на Схід показала у машині подарунки, які зібрали жінки для бійців кількох бригад – овочі, фрукти, солодощі, тепле взуття, а щепляцки, які спекли галичанки. Також в автомобілі лежали старі кожухи, які волонтеркам безкоштовно дали майстрині. Адже на Схід для бійців підготували святкову різдвяну програму. «Колядки, коломийки, віршовані привітання. Репетиція буде упродовж дороги. Це буде гарний подарунок для хлопців. Бо життя це не лише добре їсти чи тепло спати, а ще має бути духовне наповнення».

Спекла різдвяний для нього кекс, спакувала гарно, ось квітку зробила, а ще всякі смаколики – печенько, ковбаску. Він любить щось таке зроблене руками. Поклала записочки для нього. Сумую дуже, просто чекаю
дружина бійця

Дружина сина – Тараса – також має ім’я Ірина. Вона принесла для чоловіка пакунок. «Щось смачненьке, я спекла різдвяний для нього кекс, спакувала гарно, ось квітку зробила, а ще всякі смаколики – печенько, ковбаску. Він любить щось таке зроблене руками. Поклала записочки для нього. Сумую дуже, просто чекаю, уявляю собі постійно як він повернеться», – розповідає Ірина.

Ірина Дзьоба, мати бійця
Ірина Дзьоба, мати бійця

«І він сумує і ми сумуємо», додає мама Ірина. Щоби подарувати синові трішки радості на свята тому мама зібралась у дорогу.

Покинув все і поїхав воювати

30-річний Тарас сам прийшов у військкомат і мобілізувався. Від серпня він у зоні бойових дій. У Львові працював висококваліфікованим програмістом. Навчався у Німеччині і США, де мешкає його тато. Однак не захотів залишатись у Чикаго. Повернувся в Україну зі словами, що українці мають жити тут. Коли почалась АТО Тарас був у числі перших, хто почав допомагати армії. Чоловік залишив кар’єру, затишне життя і зараз захищає країну. Мама зрозуміла, що сум і біль слізьми не заглушиш, почала активно займатись волонтерством.

«Сидіти, склавши руки, сподіваючись, що моєму синові і його друзям там щось привезуть, речі, продукти, то це не роль мами. Якщо чоловіки мають чітку позицію громадянську, то вони мають мати надійний тил. Я вважаю, що важливо, коли вдома не просто чекають, а активно діють. Я йому не говорила, що буду у нього, сподіваюсь, що це для нього буде новорічний подарунок. Своєю присутністю хочу показати, що я його люблю і підтримую», – наголосила мама.

Для матерів хочу побажати витримки, підтримки своїх синів і їх сімей, щоб вони завжди пам’ятали і цінували дії своїх дітей. Щоби з Богом і Україною ми зажили добре
Ірина Дзьоба, мати бійця

Ірина Дзьоба започаткувала виготовлення серії новорічних листівок. Роблять їх у ручну, а всі виручені гроші вона переказує на потреби армії. Коли її друзі-підприємці дізнались про ініціативу, зробили велике замовлення. Жінка розповідає, що її син Тарас завжди мав власну позицію, переконання, є патріотом України. Але ніколи про це вголос не каже. «Я його вважаю справжнім українцем, таким, якими мали б бути українські чоловіки». А ще мама мріє про мир і спокій у країні і цього побажала усім.

«Для матерів хочу побажати витримки, підтримки своїх синів і їх сімей, щоб вони завжди пам’ятали і цінували дії своїх дітей. Щоби з Богом і Україною ми зажили добре. У нас чудові люди, які заслуговують на гарне життя».

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG