Доступність посилання

ТОП новини

Стець домагатиметься поширення на ЗМІ поняття «персона нон-ґрата»


Йосип Кобзон (П) у Донецьку співає разом із ватажком угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним, Олександом Захарченком, 27 жовтня 2014 року
Йосип Кобзон (П) у Донецьку співає разом із ватажком угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним, Олександом Захарченком, 27 жовтня 2014 року

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець домагатиметься поширення на ЗМІ поняття «персона нон-ґрата» та ініціюватиме відповідний законопроект. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook у четвер, 1 січня, реагуючи на демонстрацію телеканалом «Інтер» у новорічну ніч концерту артистів, які публічно підтримували анексію Криму та агресію Росії на Донбасі.

«Інтер», «5-й канал», «1+1», «Перший Національний» – байдуже. З початком нового сесійного тижня ініціюватиму законопроект щодо поширення на ЗМІ визначення персона нон-ґрата. Якщо людині заборонено в’їзд, то це має стосуватися у тому числі і спроб «впхатися» в Україну за допомогою телевізора. Переконаний, законопроект через Раду проведу. А до того просив би медіаменеджерів вимкнути касові апарати у голові і віднайти шухлядку з патріотизмом у мізках. Слава Україні!», – зазначив Стець.

Секретар РНБО Олександр Турчинов висунув вимогу Нацраді з питань телебачення і радіомовлення негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу «Інтер», який, за його словами, «став складовою інформаційної війни, що ведеться проти власної країни».

Позбавити «Інтер» ліцензії вимагає Комісія з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно.

Речник президента України Святослав Цеголко зазначив, що керівники українських телевізійних каналів, які санкціонували виступ в ефірі у новорічну ніч деяких російських виконавців, мають відповісти за свої дії.

На телеканалі «Інтер» у новорічну ніч транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських «зірок», які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.

У жовтні 2014 року Кобзон незаконно перетнув кордон України і на виступі в Донецьку представив так званий «гімн» для сепаратистів.

XS
SM
MD
LG