Доступність посилання

ТОП новини

Латвія сподівається на перегляд безпеки кордонів Європи


Міністр закордонних справ Латвії Едґарс Рінкевікс
Міністр закордонних справ Латвії Едґарс Рінкевікс

Під час головування в ЄС Латвія обіцяє запуск інвестиційного плану для блоку у розмірі 318 мільярдів доларів та сподівається на перегляд безпеки кордонів Європи.

Латвія, яка стала членом Євросоюзу у 2004 році і приєдналася до єврозони у 2014-му, повідомляє, що інвестиційний план був презентований голові Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру місяць тому, як головний фокус головування в ЄС.

Латвія також заявляє, що наразі час для перегляду Євросоюзом безпеки кордонів.

Міністр закордонних справ Латвії Едґарс Рінкевікс зазначив, що він не хотів, щоб головування його країни в Євросоюзі виглядало, як антиросійське, але, каже він, нинішня Європейська стратегія, яка базується на надійних східних кордонах, застаріла.

Роль Росії у дестабілізації ситуації в Україні, що включає анексію Криму, посилила занепокоєння країн Балтії, де проживає велика кількість етнічних росіян.

Україна і Захід звинувачують Росію постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також введенні її військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуація в Україні. Це, а також падіння цін нафти на світових ринках, стало головними причинами економічної кризи у Росії.

XS
SM
MD
LG