Доступність посилання

ТОП новини

На засідання Нацради 15 січня запросили представників СБУ, РНБО та Мінінформ


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

На засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 15 січня запросили представників СБУ, Верховної Ради, а також представника Міністерства інформаційної політики України. Про це йдеться у повідомленні Нацради.

Планується розгляд питання про невідкладні заходи захисту державних інтересів та прав громадян у інформаційному середовищі.

Крім того, з представниками РНБО планується обговорити застосування цим органом закону про санкції на основі медіамоніторингу, який надасть Нацрада.

«На засідання будуть викликані топ-менеджери каналу «Інтер» та інших національних каналів. Обговоримо та ухвалимо рішення як про систему реагування на дії медіа в ході гібридної війни, які можуть мати ознаки поширення ворожих пропагандистських меседжів, так і про роль медіа в побудові національної держави, зміцнення її обороноздатності, а також узгодимо єдині дії з законодавчого забезпечення механізму захисту, безкомпромісного покарання порушників закону й стандартів свободи слова й прав людини», – мовиться у повідомленні.

На телеканалі «Інтер» у новорічну ніч транслювалася новорічна програма, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських «зірок», які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України. Відтак «Інтер» ретранслював новорічний концерт забороненого в Україні через антиукраїнську пропаганду російського державного телеканалу «Росія-1».

Новорічний концерт на «Інтері» викликав резонанс.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов написав листа голові Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрію Артеменку із закликом анулювати ліцензію телеканалу «Інтер» за трансляцію в новорічну ніч виступів антиукраїнських діячів російської естради.

Натомість телеканал «Інтер» заяви щодо свого новорічного ефіру вважає провокацією та політичним тиском.

XS
SM
MD
LG