Доступність посилання

ТОП новини

Голови МЗС чотирьох країн домовилися про зустріч контактної групи щодо України – МЗС Німеччини


Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, України Павло Клімкін, Росії Сергій Лавров і Франції Лоран Фаб’юс домовилися про нову зустріч контактної групи для обговорення шляхів припинення конфлікту на Донбасі. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Німеччини у п’ятницю, 2 січня.

За інформацією речника німецького МЗС, 2 січня голова зовнішньополітичного відомства цієї країни Франк-Вальтер Штайнмаєр мав телефонну розмову з колегами з України, Росії та Франції.

«Було домовлено, що контактна група має зустрітися якомога швидше», – зазначив речник МЗС Німеччини, не уточнивши, де і коли може відбутися ця зустріч.

Раніше у п’ятницю про цю розмову повідомляли в МЗС Росії й України.

При цьому в Москві теж заявили, що чотири міністри наголосили на необхідності якнайшвидше скликати чергову зустріч контактної групи.

А в Києві міністр Павло Клімкін повідомив у твітері, що сторони розмови в «нормандському форматі» – у складі представників України, Росії, Німеччини і Франції – «готують Астану», тобто плановану на середину місяця зустріч керівників чотирьох країн у столиці Казахстану на тему врегулювання на сході України.

24 грудня в Мінську відбувся черговий раунд переговорів контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. На переговорах у Мінську сторони домовилися про обмін полоненими.

Пізніше президент України Петро Порошенко заявив, що 15 січня у столиці Казахстану Астані відбудеться чергова зустріч лідерів України, Росії, Німеччини і Франції щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Від початку квітня, за даними ООН, на Донбасі загинуло понад 4 тисячі 700 людей.

XS
SM
MD
LG