Доступність посилання

ТОП новини

Чичеріну в Україні оголосили у розшук, а Паніну світить до 10 років тюрми – СБУ


Російський актор Олексій Панін в Одесі, 3 січня 2014 року
Російський актор Олексій Панін в Одесі, 3 січня 2014 року

СБУ відрила кримінальну справу проти російського актора Олексія Паніна за публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на зміну меж території чи державного кордону України. Про це повідомив начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк в ефірі телеканалу «112.Україна» у неділю, 4 січня.

За його словами, Паніну загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

«Частина 2, статті 110. Підозра підготовлена саме з цієї частини. Раніше провадження розслідувалася за частиною 1, ми її перекваліфікували», – сказав Вовк.

Василь Вовк додав, що всі актори і музиканти, які приїжджають на окуповані території Донбасу, оголошені в розшук, включаючи російську співачку Юлію Чичеріну.

«Всі провадження зареєстровані в єдиному реєстрі, всі вони оголошені у розшук. Юлія Чичеріна також. Але ви розумієте, що здійснювати розшук і затримання на території, яка тимчасово підконтрольна терористам зараз неможливо», – наголосив Вовк.

У серпні 2014 року Олексій Панін у відеозверненні, коментуючи так званий «референдум» у Криму, заявив, що «далі ми підемо в Одесу». На початку 2015 року Панін відвідав Одесу, де одеські активісти в одному з місцевих ресторанів змусили його вибачитися за погрози щодо анексії Одеси. У затриманні Паніна також брали участь бійці батальйону «Азов». Після цього інциденту в інтерв’ю одному з російських каналів Панін заявив: «Зараз смішно, а вчора смішно не було. Якщо ви хочете знати, як я почувся, я обі..рався».

(Відео користувача YouTube иван кабанов)

(Відео користувача YouTube Life-Maria Channel)

2 січня російська співачка Юлія Чичеріна дала концерт в окупованому бойовиками Луганську у рамках новорічної акції, організованої байк-клубом «Нічні вовки». Усім відвідувачам концерту роздавали фотографії, де Чичеріна зображена разом з вівцею, яку врятувала від відправки на бійню під час поїздки до Тибету. Сама Чичеріна заявила, що вирішила розділити своє щастя з жителями Луганська, щоб вони відчули Новий рік.

(Відео користувача YouTube Юрий Орлов)

XS
SM
MD
LG