Доступність посилання

ТОП новини

Окрема медична рота імені Пирогова вирушила до зони АТО


В АТО працюватиме на півсотні військових лікарів більше
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

В АТО працюватиме на півсотні військових лікарів більше

Окрема медична рота національної гвардії імені Миколи Пирогова відправилася до зони АТО. Як повідомляє Радіо Свобода, очолив новий підрозділ Ігор Ільків. Раніше полковник керував медичною службою першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені генерала Кульчицького.

Планувалося, що рота складатиметься з 82 осіб, але пізніше кількість зменшили.

«Ми будемо базуватись у центральній районній лікарні Артемівська і працювати разом із цивільними лікарями. Тому зараз у нас є 41 людина, а пізніше доїде ще десятеро», – зазначив полковник Ільків. Виконувати бойові завдання рота планує у секторі «С» Антитерористичної операції.

Рота має два позашляховики та три реанімаційні автомобілі.

«У нас взагалі є три реанімобілі, один на ремонті в Харкові, другий уже використовується у бойових діях, третій веземо із собою. Кожен реанімобіль буде укомплектований лікарем-хірургом, анестезіологом, буде медична сестра та водій. За 30-40 кілометрів вони надаватимуть допомогу на шляху до лікарні», – заявив командир медичної роти.

Склад роти – це волонтери та лікарі з резервістського батальйону Нацгвардії імені Кульчицького.

«Кожен має свою спеціальність, я, наприклад, викладаю у державному медичному коледжі імені Андрея Крупинського, – говорить екс-волонтерка зі Львова Наталя Назар. – Зараз у зоні АТО не вистачає саме лікарів, які виїжджатимуть до бою».

Медичну роту було сформовано за прикладом малих госпітальних підрозділів, які діють при Міністерстві оборони. Претенденти на вступ до роти імені Пирогова проходили навчання у Військово-медичній академії Міністерства оборони – хірургічне та психологічне. Медична рота має приступити до виконання бойових завдань за кілька днів.

XS
SM
MD
LG