Доступність посилання

ТОП новини

На окупованій території немає жодного соціального працівника – Розенко


Павло Розенко
Павло Розенко

На частині Донбасу, який контролюють проросійські бойовики, офіційно немає жодного працівника соціальної сфери, який б надавав послуги громадянам України. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

«Відверто хочу сказати: у мене там немає жодного соціального працівника, у мене немає на цій території жодного працівника пенсійного фонду, який може там виплатити пенсії. Так, частково вдалося вивезти дітей-сиріт. Відповідні будинки перевести на іншу територію, але що це ми зробили на 100 %, ми сказати не можемо», – зазначив Розенко.

Нині міністерство намагається вирішити питання постачання гуманітарних вантажів.

За словами Розенка, гуманітарна допомога, яка вже надійшла на Донбас, «була розподілена саме серед таких соціально вразливих верств населення».

«Вирішити повністю соціальну ситуацію дітей-інвалідів, пристарілих людей, ми зможемо лише після того, як Україна повністю відновить контроль над цією територією», – додав міністр.

Станом на 5 січня Мінсоцполітики зареєструвало понад 830 тисяч переселенців з Донбасу та Криму. Більше 170 тисяч сімей отримали грошову допомогу.

З квітня на території Донецької та Луганської областей проводиться антитерористична операція. Частину цих областей досі контролюють проросійські сепаратисти.

XS
SM
MD
LG