Доступність посилання

ТОП новини

Муфтій мусульман України засуджує напад на Charlie Hebdo і висловлює співчуття


Саїд Ісмагілов
Саїд Ісмагілов

Муфтій мусульман України Саїд Ісмагілов висловив співчуття родинам загиблих під час нападу на сатиричне видання Charlie Hebdo у Парижі, у результаті чого загинуло 12 людей. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Попри те, що журнал публікував карикатури на пророка Мухаммеда, що, безсумнівно, ображає релігійні почуття мусульман, такі питання повинні вирішуватися цивілізованим шляхом у правовому полі кожної конкретної країни. Бой їм суддя. Іслам не дозволяє влаштовувати насильство, вбивства і беззаконня, тому сьогоднішній злочин став шоком для всього європейського мусульманського співтовариства», – зазначив муфтій.

Саїд Ісмагілов засудив подібні дії від імені мусульман Європи та звернувся до журналістів з проханням бути коректними і «не слухати закликів тих, хто пропонує у всіх країнах публікувати карикатури на пророка Мухаммеда».

Низка світових лідерів і правозахисних медіа-організації засудили «варварський» напад на паризький тижневик Charlie Hebdo. Вони назвали його актом тероризму і атакою на свободу слова.

У середу, 7 січня, у результаті нападу на редакцію Charlie Hebdo було вбито 12 людей, ще 11 були поранені.

Поліція повідомляє, що очевидці розповідають, що нападники викрикували фрази «ми помстилися за пророка» і «Аллагу акбар» (Аллах великий).

Прихильники «Ісламської держави» та інших джигадистських угруповань на сайтах повідомляють, що беруть відповідальність за напад.

Між тим лідери мусульманської спільноти у Франції засудили напад.

«Цей варварський напад також є атакою проти демократії та свободи преси», – йдеться у заяві Ради мусульман Франції.

Сатиричний тижневик Charlie Hebdo отримав свою популярність у 2006 році, коли передрукував карикатури на пророка Мухаммеда, які вперше з’явилися у датській газеті Jyllands-Posten і викликали хвилю протестів у мусульманському світі.

XS
SM
MD
LG