Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстріляли з «Градів» Світличне, пошкоджені житлові будинки – Москаль


7 січня після обіду сепаратисти угруповання «ЛНР» поновили артилерійські обстріли населених пунктів на контрольованій Україною території Луганської області.

Про це повідомили у прес-службі голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля. Зокрема, як підкреслюється в повідомленні, о 14.45 із систем залпового вогню «Град» обстріляли село Світличне Попаснянського району.

«Снаряди падали безпосередньо в селі, де не дислокуються підрозділи українських силовиків. Один влучив у багатоквартирний будинок по вул. Ілліча, пробив стіну й застряг у підлозі, але не вибухнув. Ніхто з людей дивом не постраждав», – повідомив Москаль.

Інші снаряди пошкодили фасади трьох будинків та господарські прибудови ще на двох вулицях села. Крім того, в чотирьох місцях обірвані лінії електропередач, додав він.

За даними голови ОДА, мешканці пошкоджених квартир відселені до сусідів, зараз в селі намагаються відновити електропостачання. При цьому голова Луганської ОДА наголосив, що «по Світличному стріляли з боку міста Кіровськ, яке окуповане «казаками» так званого «всевеликого війскьа донського».

Також, за його словами, після 15-ї години обстрілу зазнав і районний центр Попасна. Крім того, протягом дня й ночі не вщухала стрілянина з автоматів та крупнокаліберних кулеметів у Станиці Луганській. Інформації про постраждалих людей немає.

Сепаратисти на своїх сайтах повідомляють про активізацію обстрілів із напрямку донецького аеропорту.

XS
SM
MD
LG