Доступність посилання

ТОП новини

Україна сплатила ще за два судна вугілля з ПАР – Демчишин


Україна сплатила ще за дві суднових партії вугілля з Південноафриканської Республіки (ПАР), повідомив журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

«Щойно ми купили ще два судна вугілля з ПАР, скоро вони будуть тут», – сказав він.

За словами Демчишина, вугілля з нових партій обійдеться дешевше від попередніх постачань.

Як зазначив міністр, якість раніше доставленого з ПАР вугілля не дозволяла спалювати його самостійно, без змішування з іншими сортами. Проте в умовах дефіциту такі закупівлі мають сенс, додав він.

Як повідомлялося, кожне судно з вугіллям і з ПАР вміщує близько 80 тисяч тонн палива.

6 листопада Генпрокуратура відкрила кримінальну справу за фактом заволодіння службовими особами компанії «Центренерго», держпідприємства «Укрінтеренерго» та низкою інших суб’єктів господарської діяльності державними грошовими коштами в особливо великих розмірах. Слідчі перевіряють умови укладення зовнішньоекономічного контракту щодо придбання вугілля сумнівної якості у Південно-Африканській Республіці.

У прокуратурі зазначають, що директор «Укрінтеренерго», зловживаючи службовим становищем, діючи умисно та за попередньою змовою з групою осіб, достеменно знаючи про мінімальні якісні показники вугілля, що може бути використане для українських теплоелектростанцій, у серпні 2014 року свідомо уклав контракт про придбання вугілля з ПАР.

XS
SM
MD
LG