Доступність посилання

ТОП новини

Волонтери з Дніпропетровська організували різдвяну подорож для школярів із зони АТО


Перемир'я мене лякало більше, ніж бойові дії – школярка із Красногорівки
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00

Перемир'я мене лякало більше, ніж бойові дії – школярка із Красногорівки

Кілька десятків школярів з міста Красногорівка, що за кілька кілометрів від Донецька, провели різдвяні канікули в Дніпропетровську.

Розважально-просвітницьку програму з відвідинами театрів, цирку, кафе, участі у різдвяному вертепі та церковній службі для дітей з Донбасу організували дніпропетровські волонтери.

«Діти були в двох театрах, дивились на місто, спілкувались, побували в казковому містечку. Вони занурились в нормальне, мирне життя. Такі акції ми плануємо проводити частіше, адже діти, які бачили багато горя, війну, потребують нашого тепла, позитивних емоцій. Саме через дітей, через їхні враження, через їхні серця ми зможемо достукатись і до дорослих, їхніх батьків. Коли дорослі побачать, що тут люди люблять їхніх дітей, то зрозуміють, що ми – єдині, ми – одна Україна», – сказала організатор акції, дніпропетровська волонтерка Олена Лучко.

За словами дітей та вчителів з Красногорівки, наразі ситуація в їхньому місті критична: воно перебуває під контролем української влади, але через пошкодження комунікацій під час боїв залишилось без теплопостачання й води.

Як розповідають школярі, заняття в школах проводяться в скороченому режимі – три години на день, матеріал засвоювати не встигають. Вчителі додають, що частина батьків їхніх учнів працювали на підприємствах Донецька, наразі ж залишились без роботи й засобів для існування.

XS
SM
MD
LG