Доступність посилання

ТОП новини

Керівники МВС Євросоюзу та США обговорять виклики тероризму


У Франції пройде зустріч міністрів внутрішніх справ країн ЄС та США, на якій обговорюватимуться питання боротьби з тероризмом після нападу на паризький сатиричний тижневик Charlie Hebdo. Як повідомив голова французького МВС Бернар Казанев, це відбудеться у неділю, 11 січня.

«Я направив запрошення на зустріч у Парижі у неділю колегам з країн Європи, а також моєму американському колезі [міністру юстиції] Еріку Голдеру», – зазначив Казанев.

За його словами, метою цієї зустрічі головним чином є «засвідчення солідарності з Францією», де 7 січня сталася найкривавіша атака за останні півстоліття. «Але метою зустрічі є також обмін думками щодо викликів тероризму», – наголосив Бернар Казанев.

Міністерство юстиції США повідомило 8 січня, що під час зустрічі у Парижі «обговорюватимуться питання щодо загрози тероризму та іноземних бойовиків».

У четвер опівдні по всій Франції була оголошена хвилина мовчання у пам’ять про 12 загиблих під час нападу на Charlie Hebdo, який неодноразово публікував карикатури на багатьох мусульманських лідерів.

Напередодні по всьому світу на стихійні демонстрації вийшли понад сто тисяч людей, щоб висловити солідарність Charlie Hebdo.

У четвер у трьох містах Франції були здійснені напади на мечеті і молитовні місця мусульман. Ніхто не постраждав. Місцева поліція розцінила це як кримінальні злочини.

У Франції оголошено національний траур.

XS
SM
MD
LG