Доступність посилання

ТОП новини

У МНС Росії заявляють про «успішне завершення» доставки допомоги на Донбас


Вантажівки «гуманітарного конвою» Росії, архівне фото
Вантажівки «гуманітарного конвою» Росії, архівне фото

Сьогодні вночі всі вантажівки «гуманітарного конвою» Росії порожніми повернулися в Ростовську область, повідомляють у МНС Росії.

У російському відомстві наголошують, що вантажі доставлені адресатам.

«Усі автомобілі пройшли митний і прикордонний догляди на державному кордоні. У тому, що машини повернулися порожніми переконалися представники прикордонної та митної служб України, а також журналісти, які були допущені на два прикордонні пункти пропуску – Донецьк і Матвєєв Курган», – йдеться у повідомленні.

8 січня вранці з території Росії в Україну прибув 11-й «гуманітарний конвой. Українська сторона провела лише візуальне спостереження вантажівок, а представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не брали участі у транспортуванні вантажів.

Російська сторона заявляє, що возить на Донбас речі першої необхідності. До цього жодний з 11 таких «конвоїв» не був оформлений відповідно до загальновизнаних норм, вміст вантажівок залишається українській владі невідомим.

Водночас у штабі АТО активізацію бойовиків за минулу добу на Донбасі називають наслідком прибуття до України чергового «гуманітарного конвою» з Росії.

XS
SM
MD
LG