Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ірану засуджує насильство в ім’я ісламу


Хасан Роугані, архівне фото
Хасан Роугані, архівне фото

Президент Ірану Хасан Роугані засудив сьогодні вчинення насильства в ім’я ісламу. Ті, хто чинить так, «провокує ісламофобію», цитують слова Роугані іранські засоби інформації.

У заяві президента прямо не згадано про останні напади ісламістів у Франції, після яких виступив Роугані.

Раніше Міністерство закордонних справ Ірану засудило ці напади, першою жертвою яких стали 12 людей у редакції сатиричного тижневика «Шарлі Ебдо», що раніше своїми карикатурами критикував, зокрема, ісламістів, але також і католицьких і юдейських радикалів.

Але, як мовилося в заяві МЗС, неприпустимо використовувати свободу висловлення для того, щоб «принижувати монотеїстичні релігії».

Учора силовики в Ірані зірвали намагання іранських журналістів провести мітинг солідарності з журналістами, загиблими внаслідок нападу у Франції.

Позавчора в Парижі троє невідомих напали на редакцію Charlie Hebdo, вигукуючи ісламістські гасла і вбивши 12 людей, із них 8 журналістів видання, і поранивши ще 10. Крім того, вчора невідомий важко поранив у Парижі жінку-поліцейського, яка померла. Сьогодні невідомі захопили заручників у єврейській кошерній крамниці в Парижі; там теж є наразі не підтверджені повідомлення про можливі жертви. А ймовірних призвідників нападу на журналістів сьогодні оточила поліція в містечку під Парижем; вони теж, можливо, мають заручників. Поліція вважає, що ці випадки пов’язані між собою.

XS
SM
MD
LG