Доступність посилання

ТОП новини

Франція: поліція ліквідовує оточених нападників і звільняє заручників – повідомлення


Під час штурму кошерної крамниці в Парижі, 9 січня 2015 року
Під час штурму кошерної крамниці в Парижі, 9 січня 2015 року

У столиці Франції Парижі і неподалік, у містечку Даммартен-ан-Ґоель, поліція одночасно штурмувала сьогодні місця, де нападники утримували заручників, і, за першими повідомленнями, при цьому знищила їх, а заручників звільнила.

У Парижі чоловік захопив сьогодні п’ять заручників у єврейській кошерній крамниці і, за повідомленнями, погрожував убити їх, якщо силовики підуть у наступ на двох братів, підозрюваних у нападі на редакцію сатиричного тижневика «Шарлі Ебдо» і оточених неподалік Парижа. Силовики спростували деякі повідомлення про двох загиблих раніше під час протистояння у крамниці.

За даними силовиків, заручників, серед яких були жінки й діти, захопив чоловік на ім’я Амеді Кулібалі. Також у розшук оголосили його спільницю Аят Бумедьєн. Поліція оприлюднила їхні фотороботи з приміткою: «можуть бути озброєні й дуже небезпечні».

Тим часом кілометрів за десять на північний схід від Парижа, у містечку Даммартен-ан-Ґоель, неподалік міжнародного аеропорту імені Шарля де Ґолля, поліція в перебігу штурму вбила сьогодні двох підозрюваних у нападі на Charlie Hebdo, братів Шерифа і Саїда Куаші, які заявляли, що готові «загинути як мученики». За повідомленнями, заручник, якого вони захопили, живий і неушкоджений.

Під час штурму будівлі, де оточили ймовірних нападників у Даммартені-ан-Ґоель, 9 січня 2015 року
Під час штурму будівлі, де оточили ймовірних нападників у Даммартені-ан-Ґоель, 9 січня 2015 року

Третій підозрюваний у тому нападі на журналістів, 18-річний Амід Мурад, за повідомленнями, раніше сам здався поліції і заявив, що має алібі.

Позавчора в Парижі троє чоловіків напали на редакцію Charlie Hebdo, вигукуючи ісламістські гасла і вбивши 12 людей, із них 8 журналістів видання, і поранивши ще понад 10. Учора невідомий важко поранив у Парижі жінку-поліцейського, яка померла. Сьогодні чоловік захопив заручників у єврейській кошерній крамниці в Парижі; поліція вважає, що це вчинив той самий нападник, який учора вбив поліцейську.

XS
SM
MD
LG