Доступність посилання

ТОП новини

Нові дані з Парижа: серед заручників є загиблі


Поліція виводить заручників із крамниці після штурму, Париж, 9 січня 2015 року
Поліція виводить заручників із крамниці після штурму, Париж, 9 січня 2015 року

За новими повідомленнями, які надходять зі столиці Франції, принаймні чотири заручники, що були захоплені сьогодні в єврейській кошерній крамниці, можливо, загинули в перебігу штурму крамниці. Також повідомляють, що кілька людей критично поранені.

Після штурму телеканали показали, що кілька людей живими вибігли з крамниці. Але, як виглядає, число заручників було більше, ніж п’ять, як вважали спершу.

Наразі не ясно, чи заручники загинули під час штурму, чи були вбиті раніше. Також іще не відомо, чи нападник – за даними поліції, чоловік на ім’я Амеді Кулібалі – був один. Припускали, що з ним була його спільниця Аят Бумедьєн.

Французька поліція штурмувала крамницю в Парижі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00

Також унаслідок штурму вбитий і нападник, який захопив людей. Як заявляла поліція, він пов’язаний із нападниками на редакцію сатиричного тижневика «Шарлі Ебдо». Зокрема, напередодні штурму він погрожував, що вб’є заручників, якщо силовики підуть у наступ на оточених під Парижем братів Шерифа і Саїда Куаші.

Штурм захопленої крамниці в Парижі і будівлі в містечку Даммартен-ан-Ґоель кілометрів за десять на північний схід від Парижа, де були оточені брати, поліція почала одночасно. За повідомленнями, обоє братів унаслідок штурму вбиті; єдиний заручник, якого вони захопили, живий і неушкоджений.

Після штурму будівлі, де оточили ймовірних нападників у Даммартені-ан-Ґоель, 9 січня 2015 року
Після штурму будівлі, де оточили ймовірних нападників у Даммартені-ан-Ґоель, 9 січня 2015 року

Третій підозрюваний у нападі на журналістів, 18-річний Амід Мурад, за повідомленнями, раніше сам здався поліції і заявив, що має алібі.

Позавчора в Парижі троє чоловіків напали на редакцію Charlie Hebdo, вигукуючи ісламістські гасла і вбивши 12 людей, із них 8 журналістів видання, і поранивши ще понад 10. Учора чоловік важко поранив у Парижі жінку-поліцейського, яка померла. Поліція вважає, що заручників у єврейській кошерній крамниці в Парижі захопив сьогодні той самий нападник, який учора вбив поліцейську.

XS
SM
MD
LG