Доступність посилання

ТОП новини

Латвія підтримує деескалацію конфлікту на Донбасі й реформи, і не лише фінансово – МЗС Латвії


Голова МЗС Латвії Едґарс Рінкевичс
Голова МЗС Латвії Едґарс Рінкевичс

Під час головування Латвії в Євросоюзі (перше півріччя цього року) серед латвійських пріоритетів будуть деескалація конфлікту на Донбасі і підтримка реформ в Україні. Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едґарс Рінкевичс після закінчення переговорів у Києві з українським колегою Павлом Клімкіним.

«Наша підтримка реформ в Україні складається з фінансової й експертної допомоги українській стороні. Так, ми продовжуватимемо програму підготовки державних службовців для органів влади в Україні», − зазначив Рінкевичс.

Клімкін поінформував журналістів, що Латвія як давній партнер України і як держава, котра головує в ЄС, підтримує мирний план президента Петра Порошенка і мінські домовленості. Крім того, Латвія і надалі прийматиме на лікування і реабілітацію українських бійців – учасників АТО.

За словами Клімкіна, Латвія також готова поглибити освітню співпрацю з Україною: «15 українських студентів вивчатимуть курс у сфері євроінтеграції в університетах Латвії».

Сьогодні у Києві міністри закордонних справ України і Латвії також обговорили підготовку до Ризького саміту програми «Східне партнерство», на якому розглядатимуть і питання запровадження безвізового режиму для українців та імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

У найближчих планах Рінкевичса також візит до Москви, де він має намір порушити проблему деескалації конфлікту на Сході України.

XS
SM
MD
LG