Доступність посилання

ТОП новини

В Одеський порт прибула гуманітарна допомога з Канади


Польські військові вантажать гуманітарну допомогу для України, серпень 2014-го
Польські військові вантажать гуманітарну допомогу для України, серпень 2014-го

В Одеський морський торговий порт 10 січня прибула гуманітарна допомога з Канади для українських військовослужбовців, повідомляють у прес-службі порту.

До Одеси доставили близько 50 морських контейнерів з гуманітарною допомогою від уряду Канади.

«За інформацією головного диспетчера адміністрації порту Дениса Карпова, в 20-х числах січня в Одесу прибуде ще одне судно з шістьма контейнерами з гуманітарною допомогою від канадського уряду», – зазначає прес-служба.

Як раніше повідомляв радник президента України, засновник волонтерської групи «Крила Фенікса» Юрій Бірюков, у листопаді 2014 року Канада відправила до України загалом 54 морські контейнери із зимовим армійським обмундируванням: 67 тисяч пар взуття і 27 тисяч теплих курток і штанів.

Крім Канади, Україна отримувала гуманітарну допомогу від урядів Німеччини, Польщі, Чехії, Литви, США, Грузії та міжнародних організацій.

На українську територію також зайшли 11 так званих «гуманітарних конвоїв» з Росії. Вміст жодного з них не був перевірений відповідно до міжнародних та українських норм. Крім того, існують свідчення того, що ці «гумконвої» перевозять найманців. Штаб АТО заявляє, що після їхнього вторгнення в Україну посилюються й частішають обстріли українських позицій.

XS
SM
MD
LG