Доступність посилання

ТОП новини

У Раді пропонують внести зміни до закону про антикорупційне бюро


У Верховній Раді зареєстрували законопроект про внесення змін до законодавства щодо Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства України з питань запобігання корупції.

Наразі текст законопроекту на сайті парламенту відсутній.

Раніше, 9 січня, відбулося перше засідання конкурсної комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро. Серед іншого під час засідання пролунали пропозиції про необхідність внесення змін до закону про Національне антикорупційне бюро.

Наступного дня комісія з обрання кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро оголосила, що директор бюро обиратиметься на 5 років, його вік не повинен перевищувати 65 років. Конкурсант повинен мати вищу юридичну освіту. Крім того, члени комісії дійшли згоди, що іноземці також можуть брати участь в конкурсі, але під час подачі необхідних документів така особа повинна подавати прохання президентові України про надання українського громадянства.

14 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про створення Національного антикорупційного бюро. Порошенко пропонує запросити на посаду голови Антикорупційного бюро іноземця.

XS
SM
MD
LG