Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко затвердив стратегію розвитку «Україна-2020»


Петро Порошенко ©Shutterstock
Петро Порошенко ©Shutterstock

Президент Петро Порошенко підписав указ «Про Стратегію сталого розвитку «Україна-2020», повідомляє прес-служба глави держави.

Стратегія розвитку до 2020 року визначає цілі та показники їх досягнення, а також напрямки і пріоритети розвитку країни.

«Стратегія-2020» включає в себе 62 реформи, з них пріоритетними визначені 8 реформ та 2 програми. Визначено 25 ключових показників успішності розвитку країни.

Як першочергові визначені реформа системи національної безпеки і оборони, оновлення влади та антикорупційна реформа, судова та реформа правоохоронної системи, децентралізація та реформа державного управління, дерегуляція та розвиток підприємництва, реформа сисетми охорони здоров’я і податкова реформа.

Згідно з указом, Кабінет міністрів України має щороку до 15 лютого затверджувати план дій щодо реалізації положень стратегії та щоквартально інформувати про стан виконання плану дій щодо реалізації положень стратегії.

У вересні Порошенко презентував «Стратегію реформ -2020».Крім того, у адміністрації президента заявили, що основою коаліційної угоди в новообраному парламенті є ініційована президентом «Стратегія реформ-2020».

XS
SM
MD
LG