Доступність посилання

ТОП новини

За добу бойовики 58 разів обстріляли позиції українських військових – штаб АТО


Проросійські сепарасти, ілюстраційне фото
Проросійські сепарасти, ілюстраційне фото

У зоні АТО продовжує зростати кількість щоденних обстрілів з боку сепаратистів, зокрема за добу бойовики 58 разів обстріляли позиції українських військових. Про це повідомляють у прес-центрі штабу АТО.

«Сьогодні, окрім Донецького аеропорту, який уже кілька днів залишається найгарячішою точкою, ситуація загострилась і в інших районах Луганської та Донецької областей. Бандформування продовжують застосовувати важке озброєння: міномети, артилерію, озброєння танків та реактивні системи залпового вогню», – мовиться у повідомленні.

За даними штабу АТО, впродовж дня найбільшу кількість обстрілів зазнали населені пункти Чермалик, Гнутово, Піски, Гранітне, Опитне, Красногорівка, Авдіївка та ТЕС у місті Щастя. Усі ці населені пункти, окрім мінометів та артилерії, були обстріляні з реактивних систем залпового вогню, а електростанція у місті Щастя тричі зазнала обстрілу з «Градів».

«Крім того, бандити зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів, артилерії та озброєння танка впродовж дня вели вогонь по метео- та диспетчерській вежах і новому терміналу Донецького аеропорту. Зранку в районі нового терміналу діяв снайпер, а після обіду тут відбулося бойове зіткнення»,– зазначають у прес-центрі.

У штабі АТО заявляють, що ситуація на Донбасі має тенденцію до загострення. Крім того, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні також заявляє про збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, більшість з яких локалізована в районі Донецького аеропорту.

Водночас проросійські бойовики заявляють, що Україна в «односторонньому порядку вирішила вийти з режиму перемир’я».

XS
SM
MD
LG