Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина: антиісламські сили відкидають заклик скасувати демонстрацію


Під час демонстрації антиісламських сил у Дрездені 22 грудня 2014 року
Під час демонстрації антиісламських сил у Дрездені 22 грудня 2014 року

Організатори планованої на сьогодні антиісламської демонстрації в місті Дрездені в Німеччині відкинули заклики скасувати її з поваги до жертв нападів ісламістів у Парижі.

Як заявили у крайньому правому русі «Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу», відомому також за німецьким скороченням Pegida, вони, навпаки, сподіваються, що через ці теракти участь у їхній демонстрації у Дрездені і менших схожих акціях в інших містах Німеччини тільки зросте.

Учора міністр юстиції Німеччини Гайко Маас закликав активістів антиісламського руху скасувати нинішню демонстрацію, а канцлер Анґела Меркель заявила, що іслам є частиною Німеччини.

Рух Pegida проводить антиісламські акції у Дрездені щотижня з жовтня минулого року. Найбільша наразі, 5 січня, зібрала близько 18 тисяч учасників. Але останнім часом на акції протилежного змісту, на знак протесту проти расизму і ксенофобії, в тому ж Дрездені виходить значно більше людей – зокрема, позавчора супротивників крайніх правих було на вулицях міста близько 35 тисяч.

7 січня троє нападників убили 12 людей у редакції газети «Шарлі Ебдо» в Парижі, вигукуючи ісламістські гасла й заявляючи, що це «помста за пророка» – видання раніше кілька разів публікувало карикатури на пророка Магомета й інші, що висміювали ісламістів. 8 січня інший нападник вбив у Парижі жінку-поліцейського. 9 січня, як вважають, цей же нападник, пов’язаний із першими, захопив заручників у супермаркеті кошерних продуктів у Парижі, при цьому загинули чотири людини. Того ж дня поліція внаслідок штурму ліквідувала і цього, і двох із нападників на журналістів.

XS
SM
MD
LG