Доступність посилання

ТОП новини

США збираються енергійніше взятися за Азербайджан


Томас Мелія
Томас Мелія

Сполучені Штати Америки збираються енергійніше й на вищих рівнях конструктивно взаємодіяти з партнерами у владі Азербайджану, заявив у понеділок чільний посадовець Державного департаменту.

Але при цьому, як сказав заступник помічника держсекретаря у бюро демократії, прав людини і праці Держдепартаменту Томас Мелія, США також продовжать підтримувати «незалежні голоси, які хочуть швидше ввести свою країну до сучасного демократичного світу».

Заява пролунала в той час, коли західні посадовці і правозахисники говорять про нове придушення критиків влади в Азербайджані, що почало здійснюватися останнім часом.

Зокрема, в цій країні триває переслідування незалежної журналістики – відому журналістськими розслідуваннями, зокрема, про оборудки членів родини президента країни, журналістку Хадіджу Ісмаїлову взяли під досудовий арешт за надуманими звинуваченнями, яких вона не визнає, в Баку закрили бюро Радіо Свобода, а його журналістів допитували й обшукували. Також в Азербайджані триває наступ на правозахисників, найбільш кричущим випадком називають тримання за ґратами подружжя правозахисників, Лейлу й Аріфа Юнусів.

XS
SM
MD
LG