Доступність посилання

ТОП новини

У США зафіксували рекордне падіння безробіття


«Кількість робочих місць зросла, це – добре. Бракує одного важливого компонента – заробітної платні» – директор Інституту вивчення ринку праці

Рівень безробіття у Сполучених Штатах Америки опустився до найнижчого із червня 2008 року і складає 5,6%. За даними міністерства праці, у грудні в США було створено 252 тисячі нових робочих місць. Експерти кажуть: найбільша економіка світу оговтується після рецесії і стала на шлях зростання.

У грудні минулого року в США значно більше американців працевлаштувалося, аніж очікувалося. Саме цьому рівень безробіття впав до рекордно низької позначки за останні 6 років, говорять експерти.

«У 2014 році була створена величезна кількість робочих місць – 3 мільйони, це найкращий результат з 1999 року», – каже американський аналітик Марк Гамрік.

Робочі місця були створені у всіх секторах економіки, починаючи від надання професійних та ділових послуг – до будівництва та роздрібної торгівлі. Навіть урядові установи найняли нових працівників. Однак середній рівень погодинної оплати праці у грудні впав на 5 центів. Це звело нанівець зростання оплати праці у листопаді.

«Кількість робочих місць зросла, це – добре. Бракує одного важливого компонента – заробітної платні. Для підтримки зростання зайнятості в економіці необхідно мати більш високу заробітну плату», – заявила директор Інституту вивчення ринку праці ADP Агу Їлдермаз.

Експерт вважає, що низькі ціни на нафту повинні допомогти компенсувати різницю у прибутках американців.

Економісти вважають, що на зростання економіки США можуть вплинути і економічні чинники, як економічний спад в Європі та в Японії. Однак аналітик Марк Гамрік впевнений, що рівень безробіття цього року залишатиметься на низькому рівні, він прогнозує 200 тисяч нових робочих місць щомісяця.

«Ми передбачаємо, що безробіття залишатиметься на рівні 5%, тож ми очікуємо підняття процентної ставки Федеральним резервним фондом США навесні-влітку 2015 року», – зазначив Марк Гамрік.

Позитивні новини на ринку праці США дозволили зупинити падіння акцій цінних паперів, які почали дешевшати через стрімке падіння цін на світову нафту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG