Доступність посилання

ТОП новини

Треба боротися не з олігархами, а з корупцією – Бураковський


Ігор Бураковський
Ігор Бураковський

В Україні не потрібно боротися з олігархами, якщо вони сплачують податки і розвивають виробництво, заявив в ефірі Радіо Свобода директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

За його словами, підприємницький капітал – це саме те, чого зараз не вистачає Україні.

«Якщо ми хочемо закрити якісь дірки, потрібно не стільки звинувачувати олігархів, скільки дивитися в нашому податковому законодавстві, в різного роду фінансових схемах і боротьбі з тією ж самою корупцією, тому що олігарх см по собі не може не заплатити податок – у нього має бути партнер. Партнер в податковій адміністрації – оцей, так би мовити, зв’язок і потрібно порушити», – зауважив економіст.

Бураковський заявляє, що підтримує ідею з амністії капіталів і легалізації коштів, які зараз перебувають у тіні.

«У багатьох країнах йшли на такі непопулярні кроки, як амністія капіталів. Про це очевидно також потрібно думати і давати впевненість в тому, якщо ми проведемо амністію, якщо ми змінимо умови, якщо гроші не тільки олігархів, але й ті гроші, які у малого і середнього бізнесу, також у певній тіні, їх можна підняти і не боятися в майбутньому правил змін, то це очевидно потрібно робити», – вважає Ігор Бураковський.

29 грудня 2014 Верховна Рада України ухвалила зміни до податкового кодексу. Зокрема, відтепер розмір єдиного соціального внеску суттєво зменшили, щоб вивести «зарплати у конвертах» із тіні.

За розрахунками міністра соціальної політики Павла Розенка, щорічно через виплату зарплат у конвертах держбюджет недоотримує 200 мільярдів гривень.

XS
SM
MD
LG