Доступність посилання

ТОП новини

«Театр пластичної драми на Печерську» протестує проти ліквідації


«Театр пластичної драми на Печерську» проти ліквідації
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

«Театр пластичної драми на Печерську» проти ліквідації

Актори київського «Театру пластичної драми на Печерську» протестують проти можливого рішення Київради про реорганізацію театру та об’єднання його з театром «Золоті ворота». Це зокрема передбачає проект рішення Департаменту культури КМДА, який збираються винести на голосування в Київраді на найближчій сесії наприкінці січня.

Активісти побоюються ліквідації театру і переконують, що Київрада намагається незаконно захопити його приміщення.

«Бездіяльність органів державної влади, а саме Департаменту культури та окремих депутатів Київради є ознаками рейдерської схеми», – стверджує громадський захисник театру Володимир Якименко.

Згідно з проектом реорганізації, на баланс театру «Золоті ворота» перейде усе майно «Театру пластичної драми». Окрім того, актори зауважують, що театри мають різне жанрове спрямування.

Влітку минулого року художній керівник «Театру пластичної драми» Віра Мішньова звільнилася за власним бажанням. Департамент культури призначив виконувачем обов’язки керівника театру Олександра Никифорова, якому колектив висловив недовіру.

Раніше художній керівник театру «Золоті ворота» Стас Жирков заявляв про відмову «Театру пластичної драми» надавати колективу приміщення для роботи. Звинувачення у рейдерстві Жирков відкидає.

У Київраді заяву театру наразі не коментують. Радіо Свобода направило інформаційний запит до Департаменту культури з проханням роз’яснити ситуацію.

XS
SM
MD
LG