Доступність посилання

ТОП новини

У Генштабі обстріл пасажирського автобуса біля Волновахи назвали провокацією


Генерал Богдан Бондар про обстріл автобуса під Волновахою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Генерал Богдан Бондар про обстріл автобуса під Волновахою

Обстріл бойовиками пасажирського автобуса біля Волновахи на Донеччині був провокацією. Про це заявив представник Генштабу Збройних сил України Богдан Бондар під час виступу у Верховній Раді.

Бондар зазначив, що постріл було зроблено з центру Докучаєвська, захопленого сепаратистами.

При цьому, за його словами, в Докучаєвську перебували кореспонденти місцевих і російських телеканалів для того, щоб знімати сюжети про те, як українські військовики стрілятимуть у відповідь по центру міста.

«Враховуючи, що це була провокація, наразі вживаються інші заходи зі стабілізації обстановки», – зазначив Бондар.

Сьогодні у результаті обстрілу блокпосту українських військових біля Волновахи загинули 11 людей, ще 17 поранені.

Донецька прокуратура за фактом обстрілу відкрила кримінальну справу за статтею «терористичний акт».

За даними відомства, бойовики угруповання «ДНР», достовірно знаючи, що автошляхом «Донецьк – Маріуполь» переміщуються лише цивільні особи та не припиняється рух пасажирського транспорту, здійснили прицільний удар з використанням системи реактивного залпового вогню «Град», використавши понад 40 снарядів.

Водночас у «ДНР» тепер заявляють, що непричетні до обстрілу. Зокрема, представник «ДНР» Андрій Пургін заявив, що бойовики «ДНР» не могли обстріляти автобус під Волновахою, який перебував «у глибокому українському тилу». За його словами, місце інциденту – «дуже далеко від лінії зіткнення».

Ці заяви пролунали після того, як спершу сепаратисти вихвалялися в соцмережах про «успішне знищення» українського блокпосту під Волновахою. Коли стало відомо про загибель цивільних, ці повідомлення почали стирати.

XS
SM
MD
LG