Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок обстрілу автобуса під Волновахою вже 12 загиблих – голова міліції Донеччини


Обстріляний під Волновахою автобус із тілами загиблих, 13 січня 2015 року
Обстріляний під Волновахою автобус із тілами загиблих, 13 січня 2015 року

У лікарні від поранень, зазнаних унаслідок обстрілу сепаратистами пасажирського автобуса під Волновахою на Донеччині, померли вже двоє людей, чоловік і жінка, повідомив у вівторок увечері начальник головного управління МВС у Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

Таким чином, загалом загиблих уже 12, написав він у фейсбуці.

Він також додав, що є загиблі і внаслідок інших обстрілів із боку сепаратистів на Донеччині – зокрема, в селі Гранітне Тельманівського району, з якого до Маріуполя вже доставили тіло дівчинки 2,5 років із осколковим пораненням голови.

Спершу повідомляли про 10 загиблих унаслідок обстрілу автобуса під Волновахою, потім одна з поранених теж померла в лікарні.

Раніше у вівторок під час обстрілу з установок «Град» українського блокпосту в населеному пункті Бугас неподалік Волновахи, здійсненого з захопленого сепаратистами міста Докучаєвська на Донеччині, під цей обстріл потрапив рейсовий пасажирський автобус. Крім уже 12 загиблих на цей час, у ньому були поранені ще 16 мирних людей. Число загиблих іще може зрости.

Прокуратура Донецької області за фактом обстрілу відкрила кримінальне провадження за статтею «терористичний акт». За її даними, бойовики угруповання «ДНР», достовірно знаючи, що автошляхом «Донецьк – Маріуполь» переміщуються лише цивільні особи та не припиняється рух пасажирського транспорту, здійснили прицільний удар із використанням реактивної системи залпового вогню «Град», використавши понад 40 снарядів.

А прес-центр антитерористичної операції наголосив, що в місцевості, де внаслідок обстрілу з «Градів» загинули й поранені пасажири рейсового автобуса, відсутні позиції підрозділів українських військових. «Тому подія яскраво свідчить про те, що терористи свідомо відкрили вогонь по мирних мешканцях», – заявив речник АТО Леонід Матюхін.

Водночас у «ДНР» тепер твердять, що непричетні до обстрілу. Зокрема, представник «ДНР» Андрій Пургін заявив, що бойовики «ДНР» не могли обстріляти автобус під Волновахою, який перебував «у глибокому українському тилу». За його словами, місце інциденту «дуже далеко від лінії зіткнення». Насправді відстань від Докучаєвська до Бугаса – менш як 15 кілометрів.

Ці заяви пролунали після того, як спершу сепаратисти вихвалялися в соцмережах про «успішне знищення» українського блокпосту під Волновахою. Коли стало відомо про загибель цивільних, ці повідомлення почали стирати – так само, як це було після збиття малайзійського авіалайнера на Донбасі минулого літа.

XS
SM
MD
LG