Доступність посилання

ТОП новини

Тримільйонний наклад Charlie Hebdo з’явився у продажу


У багатьох країнах світу 14 січня, рівно через тиждень після нападу на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo, в продажу з’явився новий випуск. На його обкладинці поруч із написом «Все прощено» зображений пророк Магомет зі сльозою, який тримає в руках плакат «Я Шарлі».

Співробітник видання Зінеб ер-Разі сказав, що обкладинка символізує, що журналісти пробачили нападників.

Працюючи в наданих іншими виданнями офісах, журналісти Charlie Hebdo, які вижили, випустили тримільйонний наклад – це в 50 разів більше за звичайний. Спеціальний випуск перекладений шістьма мовами, включно із арабською, і продаватиметься в 25 країнах світу.

7 січня троє нападників убили 12 людей, із них 8 журналістів, у редакції видання Charlie Hebdo в Парижі, вигукуючи ісламістські гасла й заявляючи, що це «помста за пророка» – видання раніше кілька разів публікувало карикатури на пророка Магомета та інші, що висміювали ісламістів. 8 січня інший нападник вбив у Парижі жінку-поліцейського. 9 січня, як вважають, цей же нападник, пов’язаний із першими, захопив заручників у супермаркеті кошерних продуктів у Парижі. При цьому загинули чотири людини. Того ж дня поліція внаслідок штурму ліквідувала і цього, і двох із нападників на журналістів.

XS
SM
MD
LG