Доступність посилання

ТОП новини

У Росії є підстави вимагати від України повернення 3 мільярдів доларів – Медведєв


Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв
Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив про наявність підстав у Росії вимагати від України дострокового погашення позики в 3 мільярди доларів. Про це він заявив на VI Гайдарівському форумі у Москві.

«Що б там не говорили керівники України, у нас є підстави вимагати дострокового погашення позики. Тобто виконання нею міжнародних зобов’язань», – заявив прем’єр, додавши, що рішення з цього приводу буде ухвалене найближчим часом.

«Ми не хочемо дефолту України, ускладнення і без того важкого становища української економіки. Нам, навпаки, потрібен живий партнер. Але борги треба платити. І державні, і комерційні. Тому доведеться ухвалювати рішення з цього приводу найближчим часом», – зазначив Медведєв.

Раніше російський міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявляв, що Москва має «всі підстави» вимагати повернення кредиту, оскільки державний борг України перевищив 60 відсотків від ВВП. Це є порушенням умов випуску облігацій, які Росія придбала в України.

Росія придбала ці облігації в грудні 2013 року, Україна зобов’язана погасити заборгованість у грудні 2015-го.

Нові боргові претензії Кремля до України збіглися в часі з візитом до Києва представників МВФ, які мають оцінити заходи з економії коштів, яких вживає Україна, щоб ухвалити рішення щодо можливості надання їй нового траншу фінансової допомоги.

XS
SM
MD
LG