Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст готовий передати реєстрацію бізнесу та нерухомості у приватні руки


Павло Петренко
Павло Петренко

Міністерство юстиції готове передати право реєстрації бізнесу приватним торгівельним палатам, а нерухомості – приватним нотаріусам. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, необхідно створити конкуренцію у сфері публічних послуг, це вигідно місцевій владі – більше операцій із нерухомістю робиться, більше податків сплачується у бюджет.

«Приватні нотаріуси реєструють угоди продажу чи купівлі нерухомості, навіщо потім людина має ще кудись йти? Чому вони не можуть виконувати функції реєстрації?» – наголосив міністр.

Петренко зазначив, що міністерство готове передати реєстрацію не лише приватному бізнесові, а й в регіони. Це буде двоетапним процесом, на першому етапі якого ведення архівів залишиться за міністерством.

«Ми залишимо за собою ведення безпосередньо інформаційного реєстру, який є власністю держави. Ми також будемо встановлювати стандарти надання публічних послуг», – наголосив Павленко.

На керівні посади у міністерстві юстиції претендує чотири іноземці, у тому числі колишній заступник міністра юстиції Грузії Гія Гецадзе.

XS
SM
MD
LG