Доступність посилання

ТОП новини

У Раді пропонують звільнити генпрокурора Віталія Ярему


Віталій Ярема
Віталій Ярема

Парламентський комітет з питань протидії та боротьби з корупцією реєструє проект рішення парламенту про відставку генерального прокурора Віталія Яреми. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв.

«Наш антикорупційний комітет Ради заслухав інформацію Генпрокуратури про розслідування економічних злочинів банди Януковича, проти яких є санкції ЄС, та терору Майдану. Більше слухати я не хочу. Реєструємо проект рішення парламенту про відставку Віталія Яреми», – написав він.

Наразі текст проекту про відставку Яреми відсутній на сайті парламенту.

Крім того, народний депутат Ігор Луценко також повідомив, що комітет з питань протидії та боротьби з корупцією розпочинає збір підписів під постановою про недовіру генеральному прокурору України.

«Роботу ГПУ Комітет визнав щойно незавдовільною, зокрема, в частині розслідування злочинів високопосадовців часів Януковича. В п’ятницю в залежності від змісту доповіді Генпрокурора, ця постанова буде чи не буде включена в порядок денний і проголосована. Робимо все, що у наших повноваженнях в законному полі», – додав він.

Раніше генпрокурор Віталій Ярема заявляв, що готовий піти у відставку, якщо буде відповідне рішення Верховної Ради.

Відповідно до закону «Про прокуратуру», генпрокурора призначає Верховна Рада за поданням президента на п’ять років.

Ярему призначили генпрокурором України в червні 2014 року.

XS
SM
MD
LG