Доступність посилання

ТОП новини

У Києві і Москві відбудуться мітинги на захист Савченко


У Києві і Москві російські опозиціонери і громадські діячі сьогодні проведуть мітинги на підтримку української льотчиці Надії Савченко. Як повідомила Радіо Свобода координатор київської акції, російська правозахисниця Ольга Курносова, нинішня акція спрямована на підтримку людей, яких ув’язнив або взяв у полон режим президента Росії Володимира Путіна.

«Це – військовополонені і у першу чергу Надія Савченко. Нині тридцять п’ятий день її голодування, бодай наша моральна підтримка їй конче потрібна. Мої друзі у Москві підтримали цю ідею. Люди вийдуть сьогодні у Москві з гаслом «Надія Савченко – герой Росії». Так, українка сьогодні для росіян – символ мужності і незламності духу. З такої людини треба брати приклад», – сказала Курносова.

У Києві мітинг на підтримку Савченко розпочнеться о 18:00 на майдані Незалежності. У Москві люди збиратимуться на 19:00 (за московським часом) на Манежну площу.

13 січня Верховна Рада України звернулася до канцлера Німеччини Анґели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Володимира Путіна із закликом звільнити утримувану в російському СІЗО Надію Савченко.

Савченко у Росії звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі минулого літа. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України. В середині минулого місяця Савченко оголосила голодування. Надія Савченко є народним депутатом України від «Батьківщини».

XS
SM
MD
LG