Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада оголосила попередження телеканалу «Інтер» – Сюмар


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження і має намір провести перевірку на телеканалі «Інтер». Про це на своїй сторінці Facebook повідомила голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова й інформації Вікторія Сюмар

«Одноголосно. Після звернення секретаря РНБО та представників громадських організацій. Далі будемо посилювати відповідальність і законодавчо. Якщо ЗМІ робитимуть героями культури україноненависників і символів країни окупанта, розміщуючи їх в прайм року чи взагалі в ефір», – зазначила вона.

На телеканалі «Інтер» у новорічну ніч транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських «зірок», які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.

У жовтні 2014 року Кобзон незаконно перетнув кордон України і на виступі в Донецьку представив так званий «гімн» для сепаратистів.

Новорічний концерт на «Інтері» викликав резонанс. Зокрема міністр культури В’ячеслав Кириленко заявив, що пропонуватиме уряду ухвалити рішення про припинення сигналу телеканалам, які популяризують «путінських арт-пропагандистів».

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що домагатиметься поширення на ЗМІ поняття «персона нон-ґрата» та ініціюватиме відповідний законопроект.

Секретар РНБО Олександр Турчинов висунув вимогу Нацраді з питань телебачення і радіомовлення негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу «Інтер», який, за його словами, «став складовою інформаційної війни, що ведеться проти власної країни».

Позбавити «Інтер» ліцензії вимагає Комісія з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно.

Водночас телеканал «Інтер» заяви щодо свого новорічного ефіру вважає провокацією та політичним тиском.

XS
SM
MD
LG