Доступність посилання

ТОП новини

У Києві протестували проти подорожчання проїзду в метро


У Києві протестували проти подорожчання проїзду у метро
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

Під стінами адміністрації метрополітену в Києві кілька десятків активістів вимагали не піднімати ціни на проїзд у підземці.

За словами протестувальників, метрополітену необхідно спершу провести комплексний зовнішній аудит, а вже потім говорити про обґрунтовані тарифи для пасажирів. Також люди обурені тим, що метро недоотримує мільйони гривень за рекламу, а посадовці замість того, щоб змусити рекламодавців платити, піднімають ціни на проїзд.

«Ми проти такого свавілля метрополітену, коли вони закривають очі на 140 мільйонів, які «загубилися». Ми розуміємо, куди вони ділись, бо керує метрополітеном однопартієць Кличка, заправляє рекламою однопартієць Кличка. На самій лише рекламі 50 мільйонів метрополітен недоотримує. Тільки ми приходимо і про це скандуємо, керівництво ж не б’є ґвалт. Чому вони не відкривають кримінальні справи, чому вони не звертаються до рекламодавців, які не заплатили 50 мільйонів гривень? Як можна закрити на це очі і казати «давайте піднімемо тарифи»?», – каже активіст об’єднання «Відродження України» Тарас Левченко.

Акція тривала майже годину. За цей час ніхто із представників адміністрації метрополітену до протестувальників не вийшов.

Київська влада планує підвищити тарифи на проїзд у метро вдвічі. Згідно з проектом розпорядження КМДА, вартість проїзду збільшиться до 4 гривень. Планується, що подорожчання відбудеться вже з 1 лютого.

XS
SM
MD
LG