Доступність посилання

ТОП новини

У Бельгії тривають антитерористичні операції проти екстремістів


Чорний прапор джигаду
Чорний прапор джигаду

Під час проведення антитерористичної операції у Бельгії поліція застрелила двох підозрюваних в екстремізмі. Ще о одного підозрюваного було поранено та затримано. Це сталося у четвер, 15 січня.

Як повідомляє федеральна поліція Бельгії, підозрювані у джигадизмі були застрелені, коли вони чинили збройний опір.

За офіційною інформацією, операція із попередження терористичних нападів проводилася і у місті Верв’є та інших частинах Бельгії, де, за інформацією спецслужб, перебували представники радикально налаштованої ісламістської мережі. Брюссельський кореспондент Радіо Свобода повідомляє, що ще двоє осіб були затримані у місті Завентем.

У Міністерстві юстиції Бельгії зазначають, що ці люди саме готувалися до вчинення великого терористичного акту. Хто мав стати їхньою мішенню, не повідомляють, аргументуючи це інтересами слідства.

Раніше поліції здався мешканець бельгійського регіону Шарлеруа, що продавав зброю Амеді Кулібалі, якого поліція минулого тижня застрелила після захоплення ним заручників у паризькому супермаркеті.

Упродовж антитерористичної операції поліція Бельгії також намагалася затримати групу осіб, яких підозрюють у зв’язках із братами Саїдом і Шеріфом Куаші, які вчинили напад видання Charlie Hebdo, повідомляє газета Le Soir. За даними видання, спецоперація проводилася проти бельгійських громадян, які воювали у Сирії на боці ісламістів, а нещодавно повернулися до Бельгії.

За повідомленням бельгійського каналу RTL, антитерористичний департамент поліції одночасно проводить низку операцій із виявлення та затримання ісламістів. Йдеться зокрема про деякі околиці Брюсселя у яких проживає багато емігрантів.

Через загрозу терористичних атак, готовність спецслужб Бельгії була підвищена до 3-го рівня за 4-рівневою шкалою.

XS
SM
MD
LG